STUDIJSKA INAČICA HIMNE MATOŠEVIM TRAGOM

26. 05. 2023. | Drugi turnus

AJDE KAJDE… o glazbi, muzici, pjesmama…

Izvedba himne profesora Jašeka pomoći će učenicima uključenima

u međuškolski projekt u dovršetku glazbeno-filmskoga zadatka 

 

Učenici škola šest škola uključenih u međuškolski projekt Matoševim tragom kreacije, Kroacije sada mogu preslušati studijsku inačicu pjesme koju će naučiti pjevati. Napomenimo, jedan od projektnih zadataka učenika OŠ Jure Kaštelana Zagreb, OŠ Kostrena, Kostrena, OŠ Malešnica, Zagreb, OŠ Horvati Zagreb i OŠ Vladimir Deščak, Rakitje trebaju naučiti pjevati himnu projekta i snimiti videozapis svoje glazbene izvedbe. Sigurni smo da će im ova inačica pjesme u tome biti od velike pomoći.

Ponovimo i to da je glazbu skladao prof. Marko Jašek na stihove prof. Sanje Milolože, te da prof. Jašek ovdje i svira instrumente i pjeva lead i back vokale.

Za one koji ne znaju: profesor Jašek i profesorica Miloloža izvrsno surađuju više od petnaest godina, a ta je plodonosna suradnja iznjedrila tri nosača zvuka sa zborom Kaštelanci i jednu nominaciju za Porin, tiskani zbornik s notnim zapisima posvećen 100. obljetnici rođenja Jure Kaštellana (Evo ti vode, jablane moj), nastupe na mnogim dječjim festivalima, jednu pjesmaricu (u pripremi), glazbeni program za Memorijal Aorta neba, zvučne poetsko-glazbene zbirkie i mnoge druge skladbe od kojih su neke posvećene književnicima, primjerice Od snova i kamena i Pjesma živom pjesniku (Juri Kaštelanu), Da se čita (Marku Maruliću), Matoševim tragom (Antunu Gustavu Matošu). Ističemo posebice rad na zborniku Svemir gdje je predstavljena ta suradnja vezana uz Novigradsko proljeće 2023. 

Studijsku inačicu pjesme Matoševim tragom možete poslušati ovdje.

 


Oka Otonijić, foto: Sanja Miloloža