NOVA PROFESORICA IZ POVIJESTI

29. 01. 2023. | Aktualno školastično

Svi su iz zbornice odlični, susretljivi i ljubazni, a učenici su dragitvrdi nam

mlada profesorica Melina Hapadžić s trogodišnjim profesorskim iskustvom

koja nema baš mnogo slobodnog vremena, ali kad ga ima, onda ga troši na

čitanje knjiga i druženje s prijateljima. Nedavno je položila stručni ispit.

 

Budući da je profesor Goran Milek koji predaje Povijest i Geografiju u OŠ Jure Kaštelana od ove školske godine razrednik, a profesorica Mirjana Vahtarić ima također punu satnicu, otvorio se prostor za nekog novog. Zato se na mjestu profesora povijesti zaposlila mlada profesorica Melina Hapadžić koja nam je nakon školskog zvona odgovorila na nekoliko pitanja.

Profesorice Hapadžić, koliko dugo radite kao profesor povijesti?

Kao profesor povijesti radim točno tri godine. Naime, u početku, kad sam tek završila fakultet, radila sam u nekoliko škola na zamjeni.

Je li škola oduvijek bila vaše radno mjesto?

U posljednje tri godine jest, ali prije toga sam radila sezone, turističke na našoj obali. 

Jeste li napredovali zvanju, imate li namjeru?

Nisam, nedavno sam tek položila stručni ispit tako da nemam uvjeta za napredovanje jer nemam još dovoljno radnog iskustva. Za učitelja mentora potrebno je minimalno pet godina radnog iskustva u školi. A poslije, vidjet ćemo.

U kojim sve razredima predajete i sviđa li vam se rad s nama?

Ove godine predajem svim šestima, sedmima i osmima osim petašima, a predajem geografiju i povijest. Stvarno mi se sviđa zato što su kolege odlični i jako su susretljivi i ljubazni i puno mi pomažu što se tiče ovih administrativnih pitanja, a i učenici su jako dragi.

Drago nam je. Bavite li se nečime u slobodno vrijeme?

Pa trenutno sad nemam baš nešto previše slobodnog vremena jer se dosta pripremam za nastavu, čeka me sastavljanje i ispravljanje dosta ispita i razno razne druge stvari za školu, ali inače čitam knjige i tako, družim se s prijateljima, standardno.Lara Stanišić, 7. b, foto: privatna arhiva M. H.