ŠTO U NOVOJ ŠKOLI VEĆ RADIMO? SADIMO

12. 06. 2023. | Aktualno školastično, Izdvajamo

Zgrada je lijepa, ali treba još mnogo truda da postane škola. Osim

unutrašnjosti,  važan je i okoliš, jer ipak smo mi Međunarodna ekoškola.

Zato smo započeli s uređenjem školskog okoliša posadivši biljčice

u visoke gredice, a pomogli su nam volonteri iz IT tvrtke Nexi Croatia

koja, osim što se bavi visokom tehnologijom, osobito skrbi za okoliš

 

Nova je školska zgrada OŠ Jure Kaštelana dovršena! Dugo smo čekali taj dan i napokon je stigao. Zgrada je lijepa, ali treba još mnogo truda da postane škola. Osim unutrašnjosti, važan je i okoliš, jer ipak smo mi Međunarodna ekoškola. Tako smo započeli s uređenjem školskog okoliša, odnosno atrija. U akciji uređenja dragovoljno su nam pomogli članovi tvrtke Nexi Croatia. To je visoko tehnološka tvrtka koja se bavi digitalnim platnim rješenjima. Osim toga, veliku pažnju posvećuje očuvanju okoliša.

 

IT-jevci koji čuvaju okoliš i volontiraju
Zdravka Ciglenečki

 

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana okoliša zaposlenici tvrtke volontirali su na raznim mjestima. Nama su pomogli u izgradnji visokih gredica. Nakon što su gredice sastavljene, članovi Ekogrupe 6 .b razreda zajedno s voditeljicom Zdravkom Ciglenečki, punili su ih punili zemljom. Potom su stigli i učenici 2. b sa svojim učiteljicama Marinom Lucin i Sanjicom Božičević. Oni su u pripremljene gredice posadili cvijeće koje su donijeli sa sobom.

 

Šestaši iz ekogrupe pripremili su zemlju. Sad je red na drugašićima!
Foto: Marina LucinPrilikom nedavnog posjeta Otvorenom danu Šumarskog instituta darovane su nam biljke za naš školski vrt te smo i njih posadili u atrij.

Zahvaljujemo dragim ljudima iz tvrtke Nexi Croatia kao i našem domaru Anti na pomoći. Nadamo se da će naše gredice i biljke opstati te vjerujemo kako je ovo samo prva u nizu sličnih akcija. Biljke, cvijeće, uredan okoliš i lijepo uređena unutrašnjost škole sigurno će doprinijeti da se učenici u njoj bolje osjećaju što svakako želimo.Zdravka Ciglenečki, foto: Zdravka Ciglenečki, Marina Lucin