NOVINARSKI LIDRANO USPJESI

6. 03. 2023. | Aktualno školastično

Od 27. veljače do 2. ožujka 2023. održavala se na nekoliko zagrebačkih

lokacija županijska LIDRANO smotra Grada Zagreba u organizaciji Osnovne

škole Antuna Gustava Matoša i Prirodoslovne škole Vladimira Preloga.

Osnovna škola Jure Kaštelana imala je predstavnike u trima kategorijama:

samostalnoga novinarskog rada (intervju), digitalnoga školskog lista  i

literarnoga rada (lirsku pjesmu). Za državnu LIDRANO smotru predložen

je samostalni novinarski rad  Petra Čvorka iz 7. b i digitalni školski list

Čarobna frula glavne urednice Gale Matijašević iz 7. b, a literarni je

rad Brune Brajkovića iz 7. a mentorice Ane-Marije Šipoš pohvaljen.

 

Od 27. veljače do 2. ožujka održavala se županijska LIDRANO smotra u Gradu Zagrebu. Mladi literati, dramski umjetnici i novinari okušali su se na smotri u različitim kategorijama literarnoga, dramskog i novinarskog stvaralaštva, a OŠ Jure Kaštelana svoje je predstavnike imala u kategoriji samostalnoga novinarskog rada, školskoga lista i literarnoga rada. Za državnu smotru predložen je samostalni novinarski rad Petra Čvorka iz 7. b i školski list Čarobna frula, a literarni je rad Brune Brajkovića pohvaljen.

Dvadeset i pet novinara Čarobne frule, lirski pjesnik iz 7. a Bruno Brajković i profesorica Miloloža, voditeljica školskoga lista Osnovne škole Jure Kaštelana, posjetili su 28. veljače izložbu školskih listova u novom prostoru Školskoga muzeja u Hebrangovoj 5 u Zagrebu.
Nakon svečanoga otvorenja, otišli su u šetnju Zrinjevcem, a potom na i više nego zasluženu Lidrano pizzu. Na poslijepodnevnom okruglom stolu u OŠ A. G. Matoša u Zagrebu postavljali su mudra i manje mudra pitanja (iz redova petašica), dobili su cvijeće, a i predloženi su za državnu smotru, i to u dvjema kategorijama: samostalni novinarski rad Petra Čvorka Snaga bez taktike nema smisla ni u ragbiju i digitalni školski list Čarobna frula.

Više o samoj smotri uskoro čitajte u Kaštelanopolisu.Oka Otonijić, foto: Čarobna frula