BORNA, TENISKI POVRATNIK GODINE

15. 12. 2022. | Tema broja

Borna Ćorić, 26-godišnji hrvatski tenisač, dobitnik je ATP-ove

nagrade za povratnika godine nakon što je na ATP ljestvici

tijekom 2022. godine napredovao s 278. na sadašnje 26. mjesto.

 

Borna Ćorić i njegova sestra Bruna bili su učenici Osnovne škole Jure Kaštelana, naše škole. Borni je bila razrednica Mirjana Ivanda, prof. matematike, koja je prije godinu dana otišla u mirovinu. U školi još radi Bornina učiteljica Gordana Petrović kojoj je Borna obećao da će dobiti kartu za WImbledon kad on jednom dođe u finale tog najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu. Borninu karijeru jako dugo pratimo u Čarobnoj fruli i sigurni smo da ćemo dobiti ekskluzivne vijesti za naše novine kad jednom Borna uđe u finale Wimbledona. Dotad, prenosimo Hininu vijest. Naime, naša je tema broja POVRATAK, a Borna je upravo proglašen povratnikom godine na teniskim terenima.

Evo što HINA kaže:

Borna Ćorić, 26-godišnji hrvatski tenisač, dobitnik je ATP-ove nagrade za povratnika godine nakon što je na ATP ljestvici tijekom 2022. godine napredovao s 278. na sadašnje 26. mjesto.

U 2021. godini Ćorić je zadobio tešku ozljedu desnog ramena te se ujedno podvrgnuo operativnom zahvatu. Ove godine započeo je veliki povratak Ćorića, a uspješna godina kulminirala je osvajanjem ATP Masters 1000 turnira u Cincinnatiju gdje je hrvatski tenisač, između ostalih, pobjeđivao Rafaela Nadala, Felixa Auger-Aliassimea i u finalu Stefanosa Tsitsipasa.

Iznimno sam sretan zbog osvajanja ove nagrade. Puno mi to znači, kao i što mi je značila cijela ova uspješna godina koja se dogodila nakon svih problema kroz koje sam morao proći. Mogu se samo nadati da će iduća godina biti još uspješnija – rekao je Borna Ćorić koji je u Cinccinatiju proslavio treću ATP titulu u karijeri.

Ranije je bio najbolji u Marrakechu 2017. i Halleu 2018. godine. S hrvatskom reprezentacijom Ćorić je, pak, ove godine igrao i polufinale Davis Cupa.

U ovoj borbi za povratnika godine Ćorić je pobijedio Austrijanca Dominica Thiema, Švicarca Stana Wawrinku i Kineza Wu Yibinga.

Piše i Hininu vijest prenosti: Ena Šumljak, 7. b, foto: Jorge Guerrero/AFP