ILONKINA ŽIVOTNA ISKRA

10. 03. 2023. | Kultura i odrastanje

Izložba slika umirovljene učiteljice OŠ Jure Kaštelana Ilonke

Andrić u organizaciji KGZ Knjižnica Savica pod naslovom 

Slike govore glasom boje i tišine

 

ZAGREB, 7. ožujka 2023. U Knjižnici Savica, s kojom OŠ Jure Kaštelana vrlo često i bogato surađuje, otvorena je likovna izložba jedne od najenergičnijih učiteljica koju je OŠ Jure Kaštelana (prije OŠ 25. maj) ikada imala. Mnogi koji su se školovali u OŠ Jure Kaštelana sjećaju se da bi tom opisu najbolje odgovarala gđa Ilonka Andrić, umirovljenica, bivša učiteljica razredne nastave.

Na otvorenju su se okupili bivši učenici, prijatelji, kolegice i kolege i ostali zainteresirani gosti koji su imali prigode čuti stihove i razgledati zanimljivu izložbu slika nastalu otkako je učiteljica Ilonka Andrić u mirovini. S mnogo ljubavi nastala izložba svjedoči i o činjenici da je učiteljica Ilonka neizbrisiv dio kolektivnoga sjećanja bivše OŠ 25. maj, ali i naše OŠ Jure Kaštelana. Radujemo se što ćemo ju moći ugostiti u novouređenoj školi. Što je učiteljica Ilonka rekla našem novinaru Luki, doznat ćemo uskoro.

 

Uspomenu na likovnu izložbu bivše učiteljice ILONKE ANDRIĆ kao posebno izdanje Čarobne frule uredila naša voditeljica 
Foto naslovnice: Sanja Miloloža

 

Dotad, pogledajmo mrežnu uspomenu na događaj pod naslovom Ilonkina životna iskra koju ponosno objavljuje Čarobna frula na sjećanje na jednu posebnu učiteljicu, njezin kreativni impuls i vječni optimizam. Mrežnoj uspomeni i videozapisu s izložbe možete pristupiti ovdje.

Podsjećamo da je učiteljica Andrić sudjelovala svojim suuredničkim izborom na drugom CD-u školskog zbora Kaštelanci Od snova i kamena (Marko Jašek, Sanja Miloloža, Ilonka Andrić), u onom dijelu koji se odnosi na folklorne pjesme poput Kriči, kriči tiček čije taktove i melodiju sigurno pamte naraštaji osnovaca sa Savice.

Oka Otonijić, foto: SM