PETROVE FAZE

26. 02. 2023. | Školski kreativci

Prva samostalna izložba učenika Petra Pelca, 4. d

Petar Pelc je učenik 4.d razreda OŠ Jure Kaštelana. U slobodno vrijeme uživa u druženju s prijateljima iz razreda, proučavanju geografskih karata i zastava zemalja svijeta, istraživanju svemira i planeta te ljudskog tijela. Petar ima brojne zanimljive interese, no osim toga, pokazuje veliki interes za likovnu umjetnost i stvaranje. Tijekom prva četiri razreda osnovne škole, Petar je pokazao svoje likovne sposobnosti koristeći se brojnim tehnikama. Slikao je temperama i akvarelom, modelirao glinom i kolažem, crtao flomasterima i tušem te stvarao brojna umjetnička djela pastelama, ugljenom i kredom. Maksimalno je iskorištavao mogućnosti svake navedene tehnike, no najdraža tehnika mu je uvijek bila olovka. Najveći broj njegovih radova nastao je upravo tom tehnikom što se moglo vidjeti i na njegovoj prvoj samostalnoj izložbi u Knjižnici Savica. Pa kao što je Petrova mama napisala, Petrova izložba prikazala je upravo njegove faze likovnog stvaralaštva.

„Picasso je imao plavu fazu, Van Gogh Nizozemsku, a Warhol svojih 15 minuta. Baš kao i svi veliki umjetnici Petar u svojem likovnom stvaralaštvu ima faze od istraživanja trodimenzionalnosti, boja i nijansi sve do skica ljudske anatomije. Ova izložba pokazuje dio njegovih radova od 1. do 4. razreda osnovne škole kojeg upravo pohađa.“

Novinarima Čarobne frule, posebno jednomu dijelu, najviše se svidio Snjegović kojega smo skoro odabrali za naslovnu sliku ovoga članka.

 

 

Ono što nas je začudilo jest promišljanje o ljudskome tijelu i načinu kretanja, što se osobito vidi na sljedećem panou.

 

Možda će Petar jednoga dana biti liječnik?
Foto: Gabrijela Markušić

 

Uživajte u radovima s prve samostalne izložbe kreativnoga Petra.

 

 

 

 

 

 

 

 

A kako je bilo na samom otvorenju, možete vidjeti i sami.

 

Mladi umjetnik okružen svojom obitelji, prijateljima i svima koji su mu došli iskazati podršku u umjetničkom stvaranju.
Foto: Gabrijela Markušić

 

Zanimljivo da s malo godina možeš biti veliki kreativac, zar ne? I Petrovim se prijateljima svidjelo što su vidjeli.
Foto: Gabrijela Markušić

 

Gabrijela Markušić i Kiara Delić, 5. b, foto: Gabrijela Markušić