U DJEČJOJ KNJIŽNICI MARINA DRŽIĆA

24. 10. 2022. | Kultura i odrastanje

Nastavlja se uspješna suradnja učenika OŠ Jure Kaštelana i

Dječje knjižnice Marina Držića susretom s književnicom Natalijom

Mitrić i ilustratoricom Anom Kadoić koje su s djecom razgovarale

o slikovnici Filipova fotelja, a učenici su pogledali i kratak film

Kako nastaje slikovnica. Na kraju su slikovnicu i posudili.Znate li što se radi u knjižnici? Čudno pitanje, zar ne? Pa svi znaju da se tamo posuđuju knjige. Međutim, knjižnica je puno više od prostora za posuđivanje knjiga. Knjižnica je mjesto susreta djece i književnika ili ilustratora, mjesto u kojem se pobuđuje mašta i stvaraju snovi. Tamo možete pokazati koliko ste kreativni, možete na kratko postati pisci, slikari ili pripovjedači. Kako? Uz pomoć teta koje rade u knjižnici, zvanih knjižničarke.

Autorice i knjižničarka na početku susreta.
Foto: Zdravka Ciglenečki

 

Učenici 1. razreda  i 2. b razreda OŠ Jure Kaštelana ove školske godine nastavljaju uspješnu suradnju s Dječjom knjižnicom Marina Držića koja je započela prošle školske godine. Gospođa Đurđica Križanić Delač i Romana Tanković uvijek nas ugodno iznenade i pripreme raznovrsne aktivnosti za učenike. Tako je bilo i 18.10.2022. kad su u knjižnici bili učenici 2.b razreda OŠ Jure Kaštelana u pratnji učiteljice Marine Lucin i pedagogice Zdravke Ciglenečki.

 

Predstavljena slikovnica
Foto: Zdravka Ciglenečki

 

Slušali smo priču Filipova fotelja koju nam je čitala autorica Natalija Mitrić. Ilustratorica ove tople priče je Ana Kadoić. Djeca su uživala slušajući priču i razgovarajući potom sa spisateljicom i ilustratoricom. Nakon toga su pogledali kratak film Kako nastaje slikovnica koji je bio zanimljiv i poučan. Ipak, da se ne zaboravi glavna zadaća knjižnice, djeca su prije odlaska posudila slikovnice.
Svi zajedno, djeca i učiteljice, s radošću očekujemo sljedeći susret. 

Zdravka Ciglenečki, pedagogica