ČAROBNA FRULA SVIRA EUFONIČNU MELODIJU

4. 04. 2023. | Kaštelanopolis

Među 15 najboljih školskih listova u Republici Hrvatskoj samo

su tri digitalna, a dva su s područja Grada Zagreba: Čarobna

frula iz OŠ Jure Kaštelana i Zmajček iz OŠ Vugrovec-Kašina!

 

Ako se pitate kakav je to naslov, ne brinite se. Nije u pitanju Mozart (hm, tko ima što protiv Mozarta, da vas čujemo!) nego naša radost. Za one koji misle da smo se zabunili i da je umjesto “n” trebalo stajati “r” u pridjevu eufoničnu, moramo im reći da nismo. Eufonija je blagoglasje, milozvučje, a nama je bome danas sve milozvučno. Zašto? Danas smo dobili zasluženo priznanje Državnoga povjerenstva za školske listove koje nas je pozvalo na državnu LIDRANO smotru!
Tako će glavna urednica Gala Matijašević, 7. b i mentorica Sanja Miloloža predstavljati školsko novinarstvo OŠ Jure Kaštelana u Vodicama potkraj travnja 2023. Ističemo da je za državnu smotru predložen i izvrstan sportski članak Petra Čvorka koji ipak nije odabran, što ne umanjuje njegovu vrijednost jer je konkurencija bila jako oštra. Iz cijelog Zagreba odabran je samo jedan samostalni novinarski rad, a među 15 školskih listova samo su tri digitalna.
Veseli nas i uspjeh naših prijatelja iz OŠ Vugrovca-Kašine, školskog digitalnog lista Zmajček s kojima ćemo se družiti u Vodicama.Uredništvo, foto: zaslonska snimka SM