FORA JE BITI PETAŠ

21. 10. 2022. | Kaštelanopolis


Jan Bojanić iz 5. d OŠ Jure Kaštelana novi je novinar Čarobne frule,

renomiranog digitalnog školskog časopisa (kako nas zovu u školsko-

-novinarskim i inim kuloarima). Odmah nas je osvojio svojim psom

Ottom  i, dakako, promišljanjem koje predstavljamo ovdje,

u rubrici Kaštelanopolis predviđenoj za informacije o školskom

pjesniku Juri Kaštelanu, ali i školskoj novinarskoj grupi!


Jan Bojanić iz 5. d novi je novinar Čarobne frule. Ove se godine dosta učenika 5. razreda priključilo novinarskoj grupi, što nas jako raduje jer  će nam za objektivno izvještavanje o povratku u novu zgradu na staroj adresi trebati kvalitetnih novinara u što većem broju. Jan nas je odmah osvojio svojim psom Ottom i probnim člankom u kojemu je pokazao promišljanja koja su zaslužila da ih predstavimo ovdje, u rubrici Kaštelanopolis predviđenoj za informacije o školskom pjesniku Juri Kaštelanu, ali i našim čarobnim novinarima. A kakve su petaške perspektive novog novinara, pročitajte ovdje!

 

MOJ POGLED NA PETI RAZRED


Ovi ljetni praznici, za nas, bivše četvrtaše, bili su u znaku polaska u peti razred. Svi su nam govorili velika promjena, puno predmeta, novi profesori, novo, drugačije, strašno, teško…

Nakon upoznavanja s razrednikom i novom školom, pomislio sam da ova promjena možda i nije loša. Moram se organizirati, paziti na zadaće, malo češće pročitati što smo radili na satu prije, a nadam se da će i mama uskočiti. Ona je dobra organizatorica, pomogne oko ponavljanja najvažnijeg ili objasni ono što nisam razumio na satu.

Nedostaje mi vremena, to mi je nekako najveća promjena, raspored je gušći i duže vrijeme provodimo u školi. Ali vožnja busom nakon škole, kao da svaki dan idemo na mini izlet – najdraži dio dana.

Bit ću ja dobro, kao i ostali iz mojeg razreda. Ako se dogovorimo neke predmete zajedno učiti, bit će nam zanimljivije i lakše. Sada sa mnom uči Otto. Moj pas. Otto zapamti prije neke stvari od mene i onda se dosađuje.

Na kraju, mogu reći da je fora biti petaš, malo smo stariji i osjećamo se važniji.

Jan Bojanić, 5. d, tekst i foto