RIJEČ UREDNIŠTVA

5. 09. 2022. | Izdvajamo, Kaštelanopolis

Još uvijek smo raseljeni na istih sedam lokacija kao i prošle

školske godine, samo su razredi malo migrirali iz jedne škole

u drugu ovisno o svojoj dobi i pripadnosti razrednom odjeljenju:

neki se opet voze školskim prijevozom (prijevoznik je i dalje isti),

neki idu pješice… kako bilo, jedva čekamo povratak na staru adresu

i novi objekt. Zato je upravo Povratak tema 6. digitalnog broja.

 

Dragi naši klikatelji, listatelji i čitatelji! Evo pred vama novi broj Čarobne frule koji radosno kreće u novu školskonovinarsku sezonu. Istina, malo ste dulje čekali jer je naša voditeljica imala puuuuuuno nenovinarskoga posla (no oprostit ćemo joj jer je ipak postala prva izvrsna savjetnica u našoj OŠ Jure Kaštelana). Ah, naša školica… Još uvijek smo raseljeni na istih sedam lokacija kao i prošle školske godine, samo su razredi malo migrirali iz jedne škole u drugu ovisno o svojoj dobi i pripadnosti razrednom odjeljenju: neki se opet voze školskim prijevozom (prijevoznik je i dalje isti), neki idu pješice… kako bilo, jedva čekamo povratak na staru adresu i novi objekt. Zato je upravo POVRATAK tema našeg 6. digitalnog broja.

Već prvi članak u našoj rubrici Aktualno školastično pokazat će vam kako je trenutno stanje iznutra, a očekujemo i mogućnost osobnog odlaska na gradilište (za to trebamo dobiti dopuštenje voditelja gradilišta u skladu sa službom za odnose s javnošću naše graditeljske tvrtke STRABAG). Dotad, ravnatelj nam je ljubazno priskrbio niz fotografija za našu prvu fotoreportažu… U međuvremenu se prilično zahuktala nova školska godina: prvašići se privikavaju na školu i učiteljice, drugašići rade jesenje projekte, jedna djevojčica je održala izložbu u knjižnici Savica, osmaši odlaze na maturalac, pardon, višednevnu terensku nastavu (prvi put u školskoj organizaciji nakon korone), a jedna je skupina učenika s profesoricom Bungić, psihologicom Elenom Boljkovac, pedagogicom Zdravkom Ciglenečki, učiteljicom Marinom Lucin i profesoricom Sanjom Miloloža posjetila KD “Vatroslav Lisinski” i mjuzikl “Ljepotica i zvijer”..

 

Svaka ptica svome jatu leti, a mi bismo rado onamo gdje se

tice gnijezde, pod krošnje Jurinih jablana na Savici. Vjerujem

da ste i vi nestrpljivi kao i mi, i da nas sve jako zanima kako će

naša škola izgledati i iznutra i izvana.  O svemu ćemo vas, dakako,

obavještavati. Dotad, istražujte sve lijepe stvari i novitete koje smo

za vas pripremili, osobito rubriku E-knjige u kojoj ćemo objavljivati

i na jednom mjestu prikupljati sva svoja školska mrežna izdanja.

 

Profesorica Jeras postala je jedna od rijetkih s velikim Microsoftovim priznanjem, profesorica Miloloža, osim što je napredovala u zvanju, objavila je zbirku pjesama Svevidljiva Iva posvećenu našoj dugogodišnjoj suradnici, dobili smo novi školski tim za kvalitetu, i neke nove profesorice i učiteljice koje ćemo sve predstaviti u novome broju. Čekajući povratak u novu zgradu na staroj adresi, trudit ćemo se biti i dalje ekološki osviješteni, kulturni, budni i kreativni. Ne znam koliko je vas gledalo film Lassie se vraća kući, ali, priznajemo, osjećamo se poput tog divnog škotskog ovčara koji nije mogao zaboraviti svoj dom. 

Svaka ptica svome jatu leti, a mi bismo rado onamo gdje se tice gnijezde, pod krošnje Jurinih jablana na Savici. Vjerujem da ste i vi nestrpljivi kao i mi, i da nas sve jako zanima kako će naša škola izgledati.  O svemu ćemo vas, dakako, obavještavati. Dotad, razgledajte fotografije s gradilišta naše škole  izvana i iznutra, a mi ćemo, obećavamo, uskoro tehnički dotjerati portal i ponuditi vam brdo novinskih sadržaja i “krdo riječi” (kako veli Vesna Parun). Tu ističemo osobito rubriku E-knjige u pripremi (testna faza) u kojoj ćemo objavljivati svoja školska mrežna izdanja. Da, baš tako, dragi naši tiskonostalgičari, poslužit će nam i digitalna izdanja kad već ne možemo tiskati broj koji smo mislili (a ne možemo jer je recesija, tiskanje je skupo, a novaca nema, na tugu i žalost našeg županijskog povjerenstva za Lidrano kojemu smo obećali tiskani specijal br. 2… tu nam ni poslovično nam sklon Djed Mraz nikako ne može pomoći)… A vama želimo povratke na dobro, na lijepo, na prirodno, na humano: da se što manje družite virtualno, a što više uživo. 

Voli vas vaše povratničko Uredništvo